voetbalzone

Maagoperatie verstoort EK-droom Payer

27 mei 2008, 20:23
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2008, 20:23
Advertentie
Helge Payer kan een streep zetten door zijn deelname aan het EK in Oostenrijk en Zwitserland. De doelman van het Oostenrijkse nationale elftal moet een maagoperatie ondergaan en is inmiddels vervangen door Ramazan Özcan.

Payer (28) leek in principe de nummer één van bondscoach Josef Hickerberger te worden. In de afgelopen 24 uur had de doelman van landskampioen Rapid Wien continu last van zijn maag en bleek na medisch onderzoek dat hij onder het mes moet.

"Mijn wens om het EK aanwezig te zijn is uiteen gespat", vertelt de vijftienvoudig international dinsdag op de website van de Oostenrijkse voetbalbond. "Maar mijn gezondheid gaat voor. Ik zal vanaf het ziekenbed het EK moeten volgen en wens mijn collega´s veel geluk en een blessurevrij toernooi." Payer stond in maart ook onder de lat in de vriendschappelijke interland tegen het Nederlands elftal (3-4 verlies).

Hickersberger zal nu voor Jürgen Macho of Alex Manninger kiezen. Özcan (23) speelde een belangrijke rol in de promotie van TSG Hoffenheim naar de Bundesliga, maar heeft nog geen enkele internationale ervaring op het hoogste niveau.
Bezig met laden …