voetbalzone

‘Maarten kreeg de schoen van Suárez vol in het oog, hij kon niet door’

Erik van Dam13 feb 2014, 08:37
Laatst bijgewerkt: 13 feb 2014, 08:37
Advertentie

Liverpool pakte woensdagavond een 2-3 overwinning bij Fulham en naderde daarmee de top drie weer. The Reds doen nog altijd serieus mee om de landstitel, al wil trainer Brendan Rodgers daar niet aan. Hij zegt dat zijn team nauwelijks een bedreiging is in de race en vergelijkt de dreiging van Liverpool met die van een chihuahua, een schoothondje. Bij Fulham worden de zorgen intussen almaar groter.

voetbalzone

The Cottagers staan onderaan met twintig punten, twee minder dan Cardiff City en vier minder dan Sunderland. Bovendien viel doelman Maarten Stekelenburg woensdagavond na driekwart wedstrijd weg. “Hij kreeg de schoen van Luis Suárez vol in zijn oog, dus er ontstond direct een zwelling. We zullen donderdag bepalen hoe erg de schade is. Het was in ieder geval dusdanig dat hij niet door kon spelen”, aldus Meulensteen.

Zijn ‘collega’ Rodgers wreef zich in de handen met de overwinning op Craven Cottage. Liverpool staat vierde en heeft Manchester City, Arsenal en Chelsea nog boven zich. City heeft als enige van het kwartet nog wel een wedstrijd tegoed. “We mogen nog thuiswedstrijden spelen tegen Manchester City en Chelsea. Dat biedt hoop, gezien onze vorm op Anfield”, sprak Rodgers na de wedstrijd.

Hij werd ook gevraagd in hoeverre Liverpool een kandidaat is voor het kampioenschap. Direct pakte hij de woorden van José Mourinho erbij, die Chelsea ‘een klein paard’ noemde in de race. “In dat geval zijn wij een chihuahua die tussen de paarden loopt. We zullen het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Het was cruciaal om Fulham te verslaan. Ik vertelde de spelers dat dit een duel is dat je ook kunt verwachten in de Champions League: een tegenstander die knokt voor elke bal”, aldus Rodgers.

Bezig met laden …