Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maarten Martens blijft na ‘bijzonder seizoen’ definitief aan als coach van AZ

Laatste update:

Maarten Martens blijft aan als trainer van AZ, zo bevestigen de Alkmaarders via de officiële clubkanalen. De Belg heeft zijn krabbel gezet onder een tweejarige verlenging en staat dus onder contract bij de Alkmaarders tot medio 2026.

Martens streed op de laatste speeldag met AZ om een ticket voor de voorronde van de Champions League en was lange tijd dichtbij, maar zag zijn ploeg een 3-0 voorsprong uit handen geven tegen FC Utrecht. Bovendien won concurrent FC Twente bij PEC Zwolle (1-2).

Na afloop van het duel van AZ verscheen Martens voor de camera bij Hans Kraay junior. "Ik wil en ik zal blijven", sprak Martens klare taal over zijn toekomst. "Ik had liever gehad dat je mij gefeliciteerd had met de derde plaats, want dat overheerst nu. Maar Max Huiberts heeft al een hele tijd uitgesproken richting mij dat hij dit graag wilde."

"Ik heb gezegd dat mijn intentie ook was om eruit te komen, maar ik wilde daar niet mee bezig zijn. Dat is ook niet gebeurd. Ik heb het gelaten aan de mensen die dat voor mij doen en ik heb net vernomen dat alles rond is gekomen."

Martens nam het stokje in januari over van Jansen, die door AZ op straat was gezet. De Belg stond tot dat moment als coach aan het roer bij Jong AZ, maar was als assistent- en transitiecoach ook al betrokken bij de A-selectie.

Martens noteerde met Jong AZ een puntenrecord in de Keuken Kampioen Divisie. Als speler won hij in 2009 zowel de landstitel als de Johan Cruijff Schaal met AZ. Ook wist hij de TOTO KNVB Beker te winnen met AZ.

Officiële bekendmaking


Na de laatste wedstrijd was het al bekend, maar inmiddels heeft AZ de deal op de officiële kanalen beklonken. Martens blijft in ieder geval tot de zomer van 2026 de oefenmeester van de nummer vier van de Eredivisie in het seizoen 2023/24. Tegenover de aanwezige media reageert Martens trots op zijn contractverlenging.

"Het afgelopen seizoen was bijzonder", aldus de hoofdtrainer. "Dat ik het halverwege over zou nemen lag niet in de lijn der verwachting. Je probeert het dan samen met de staf zo goed mogelijk in te vullen. Als dat dan leidt tot een contractverlenging ben je op een bepaalde manier ook trots en blij."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi, heeft van een gigantisch matig draaiend elftal toch nog wat weten te knutselen en tot de laatste minuut meegedaan om CLvoetbal. Zou niet weten wie we anders aan zouden moeten stellen en verdient wmb het vertrouwen.

19 mei 2024 om 18:10

Arveladze is in het verleden al een paar keer gevraagd en zou ik een leuke optie vinden. Maar die heeft niet bijzonder veel meer laten zien dan Martens en zoals je al zegt heeft die voldoende laten zien om nu de kans te krijgen.

19 mei 2024 om 18:44

Dan hou ik in ieder geval liever Martens aan het roer. Die heeft nu een halfjaar kunnen wennen en kan dan in de transferperiode het team meer naar z'n hand zetten. Anders heb je weer een nieuwe trainer die het hele elftal moet leren kennen. Dat is ook niet lekker voor de spelers. Voordeel is dat we geen Europese voorrondes hoeven te spelen, dus we kunnen lekker de tijd in de voorbereiding nemen.

19 mei 2024 om 18:36

Dick Shreuder was een geweldige kandidaat geweest.

20 mei 2024 om 11:53

Omdat hij kampioen is geworden op het 3e niveau van Spanje? Het is dat hij Nederlands is, maar anders hadden we het nooit over hem gehad. Enig idee welke trainer kampioen is geworden op het 3e niveau van Engeland?

20 mei 2024 om 16:12

Zou de manier van spelen op het 3e niveau van Engeland overeen komen met de Eredivisie?

20 mei 2024 om 22:09

3e niveau van Spanje wel dan ?

20 mei 2024 om 22:37

Geen idee, ik volg het niet, net zoals ik het 3e niveau van Spanje niet volg. Zelfs al zou die manier overeenkomen, zou niemand hier de coach van de kampioen van de League one opperen, omdat het gewoon geen hoogstaande competitie is.

AZ heeft geen ambitie hoe wil je met Martens de top 3 aanvallen?

19 mei 2024 om 17:45

Ze hebben dit seizoen tot de laatste speeldag om plek 3 gespeeld. Dus het is zeker mogelijk

19 mei 2024 om 18:32

Wat een onzin. Je kent hem niet, je hebt nooit aan het werk gezien en toch kun jij een mening vormen….

20 mei 2024 om 18:21

Heb hem anders gisteren nog live paar matige wissels zien toepassen en ja heb hem vaker gezien. Was dit seizoen niks speciaals Jansen had dit ook nog wel bereikt.

19 mei 2024 om 19:23

Denk dat ze kiezen ,dat ze gewoon top zes club blijven. Misschien dat Zeeman er verandering inbrengt

19 mei 2024 om 20:34

Ze hopen erop denk ik, dat het net zo uitpakt als de Boer bij Ajax destijds. Die had al gewerkt met de Jong Ajax spelers en kon ze goed inpassen in het 1ste elftal. Als deze man hetzelfde kan doen met de leuke spelers uit jong Az zie ik ze lang meedoen in een gevecht om de landstitel.

19 mei 2024 om 21:50

@Jaylen: hoezo zou dat met Martens niet kunnen? Ik ben geen AZ volger, maar ik heb nog niets gezien waaruit blijkt dat dat onmogelijk is. De begroting (vergeleken met de grote drie) lijkt me wat dat betreft een grotere beperkende factor. Als Ajax ooit weer zichzelf wordt en Feyenoord onder nieuw management zo goed kan blijven zullen zowel Twente als AZ om plek vier strijden met af en toe wellicht een uitschieter. Dat is echt geen schande.

Correctie: Martens was sinds dit seizoen pas transitiecoach/Assistent, Sierksma was hoofdcoach Jong AZ. Sinds ontslag Jansen schoof Sierksma door naar transitiecoach en werd Echteld coach Jong AZ.

Prima keuze. Leven in de ploeg gekregen na een onthutsend zwakke fase. De jeugd nieuw perspectief en weer plezier op de tribunes. Tactisch tot dusver ook laten zien wedstrijden om te kunnen draaien en de variatie in de aanval aangebracht die Pascal beloofde maar nooit leverde.

In alle lagen tevreden met de recente aanstellingen, de nieuwe mediadirecteur zorgt voor mooie promo's, ik heb hoge verwachtingen van Zeeman en een clubicoon als hoofdtrainer. Heeft toch iets moois en was bij ons al even geleden.

19 mei 2024 om 18:13

Vooral mooi dat het echt een man van de club is inderdaad. Dan heb je automatisch al wat meer krediet. Heeft het ook zeker niet onaardig gedaan, dus verdiende verlenging wmb.

Daar leek me toch ook niet al te veel twijfel over te zijn, toch? En ik denk ook een uitstekende keuze. Heeft het voetbal terug gebracht en maakt over het algemeen betere keuzes tijdens de wedstrijd.

Hoewel het opstellen van Bazoer daar niet onder valt, wat mij betreft, maar goed...

Was toch wel een beetje de verwachting leek me zo. Ik vind het na een half jaar nog te vroeg om een hard oordeel over Martens te vellen. Qua resultaten vind ik dat er weinig is veranderd. Maar wat ik van AZ supporters begrijp is het voetbal beter om naar te kijken.

Ik zie het niet in hem, wel zie ik dat die man voetbal ademt in alles. Is super betrokken bij het elftal, ook langs de zijlijn. Ik laat me graag verassen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren