voetbalzone

Maaskant: 'De naam van de club was voor mij voldoende'

Bart Kruyt23 aug 2010, 14:58
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2010, 14:58
Advertentie

Robert Maaskant mag zich definitief de nieuwe hoofdtrainer van Wisla Kraków noemen. Twee dagen nadat NAC Breda het vertrek van haar coach al meldde, werd Maaskant voorgesteld aan de Poolse media. “Hoe de voorzitter mij overtuigde om hier te komen? Door de naam van de club te noemen, dat was voldoende”, zei Maaskant op de website van zijn club.

/

De coach tekende voor twee jaar bij de Poolse topclub, die dit seizoen weer mee wil doen om de landstitel. “Ik heb Wisla in de laatste twee Europese wedstrijden aan het werk gezien, maar ik ken de spelers nog niet goed genoeg”, zei Maaskant. “Ik ga nu iedereen leren kennen en pas daarna kan ik praten over wat ik wil gaan veranderen aan bijvoorbeeld het systeem. Het belangrijkste is in ieder geval dat we mee gaan doen om de prijzen.”

De Nederlander geeft aan dat hij de Poolse taal onder de knie wil krijgen. “Ik spreek Engels en vloeiend Duits, maar slechts een klein beetje Pools”, zei Maaskant. “Daarom wil ik snel de taal gaan leren. Ik spreek ook een beetje Spaans, uiteindelijk komen we er wel uit. Zoals u weet, is voetbal een wereldtaal.”

Bezig met laden …