Maaskant debuteert met overwinning bij Wisla Krakow

Bart Kruyt28 aug 2010, 17:15
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2010, 17:15

Robert Maaskant is met een overwinning begonnen aan zijn Poolse avontuur. De coach zat zaterdagmiddag voor het eerst op de bank bij Wisla Krakow en zag zijn ploeg met 2-1 winnen van Polonia Bytom. Na vier competitiewedstrijden staat de werkgever van Maaskant gedeeld aan kop.

De Nederlander, die een week geleden zijn vertrek bij NAC Breda aankondigde en maandag werd gepresenteerd bij de Poolse titelkandidaat, zag dat er nog wel werk te verzetten is. Wisla kwam na twintig minuten spelen weliswaar op voorsprong via Patryk Malecki, maar deze marge kon het niet verdedigen. Kort voor rust maakte Clemence Matawu er 1-1 van.

Lang mochten de bezoekers niet van deze tussenstand genieten, want Wisla ging direct na rust op zoek naar een nieuwe voorsprong en kreeg die acht minuten na de thee. Maciej Zurawski maakte er 2-1 van en dit bleek ook direct het slotakkoord te zijn, omdat Wisla in het restant weigerde om uit te lopen. Evenals Polonia Warschau en GKS Belchatów heeft de ploeg van Maaskant nu negen punten; eerstgenoemde heeft nog wel een duel tegoed.