voetbalzone

Maaskant kan niets met boze PSV'ers: 'Onzin, het is gewoon heel dom'

Daniel Cabot Kerkdijk04 feb 2015, 08:50
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2015, 08:50
Advertentie

Gill Swerts verzekerde dinsdagavond dat Jetro Willems hem in de openingsminuut van NAC Breda - PSV (0-2) wel degelijk had geraakt. Ook Robert Maaskant heeft weinig begrip voor de boosheid van de PSV'ers over de rode kaart voor Willems, na 29 seconden. "Het is gewoon een heel domme, onbesuisde tackle", zo oordeelde de coach van NAC in gesprek met FOX Sports.

voetbalzone

Maaskant was vooral blij dat Swerts opsprong. “Ik vond hem erg onbesuisd inkomen.Ik vond dat geen heel slimme overtreding op dat moment. Hij springt op, ik denk dat hij in de draai geraakt wordt. Misschien moeten we wat meer trainen op judorol.” Maaskant is niet van mening dat Swerts theater heeft gespeeld. “Als hij blijft staan, breekt hij zijn enkel.”

“Hij springt op, omdat die tackle komt. Als hij blijft staan, dan schopt hij hem dwars door midden. Dus dat vind ik onzin. Het is een heel domme, onbesuisde tackle." Maaskant had het incident waarschijnlijk met geel afgedaan. “Maar goed, als hij niet springt, zijn de gevolgen wel voor Swerts.”

Bezig met laden …