voetbalzone

Maaskant keert terug in voetballerij: ‘Verrast door frisheid van deze club’

Robin Bruggeman24 mrt 2018, 14:55
Laatst bijgewerkt: 24 mrt 2018, 14:55
Advertentie

Robert Maaskant maakte in juli van het afgelopen jaar bekend uit de voetballerij te stappen, maar de oud-trainer van onder meer RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, FC Groningen, Willem II en NAC Breda is een ruim halfjaar later alweer teruggekomen op die woorden. Almere City FC maakt zaterdagmiddag namelijk bekend dat de 49-jarige Schiedammer een tot medio 2020 doorlopend contract heeft getekend als technisch directeur.

“Ik ben aangenaam verrast door de ambitie en frisheid van deze club. Uit de gesprekken met algemeen directeur John Bes is naar voren gekomen dat wij veel raakvlakken hebben. Deze club is heel innovatief, wat past bij de kernwaarden ‘jong, eigenwijs en ambitieus’. Ik heb ook altijd een innovatieve kijk op voetbal gehad en ik weet hoe het is om met een kleine club te promoveren. Dat sluit goed op elkaar aan”, reageert hij op de website van zijn nieuwe werkgever.

Hoewel Maaskant in het verleden vooral als trainer werkzaam was, verwacht hij niet dat de functie van technisch directeur helemaal nieuw voor hem zal zijn: “Bij verschillende clubs ben ik technisch manager geweest, dus het takenpakket is niet nieuw voor mij. Ik kijk enorm uit naar de nieuwe uitdaging. Almere City FC heeft eigenlijk te maken met ‘de wet van de verminderde meeropbrengst’.”

“De club is heel ambitieus, maar hoe dichter je bij je doelstelling komt, hoe minder progressie je boekt. De laatste stap is altijd de moeilijkste. Die fase gaan we nu met elkaar in. Daar wil ik de club in het algemeen en de technische staf in het bijzonder graag bij helpen.” Algemeen directeur Bes is ervan overtuigd dat zijn club met Maaskant iemand heeft gevonden die voor innovatie in het voetbal staat: “Daarnaast heeft Robert als trainer alles al meegemaakt, waar onze trainers hun voordeel mee kunnen doen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Robert een essentiële bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van onze jonge, eigenwijze en ambitieuze club.”

Bezig met laden …