voetbalzone

Maaskant 'moet' kampioen worden en denkt aan ex-international John

Daniel Cabot Kerkdijk05 jan 2011, 16:10
Laatst bijgewerkt: 05 jan 2011, 16:10
Advertentie

Robert Maaskant verliet NAC Breda dit lopende seizoen voor Wisla Kraków uit Polen. De oefenmeester heeft nog geen spijt van zijn keuze en een terugkeer naar Nederland is dan ook nog lang niet aan de orde. "Ik werk nu in de top van Polen en speel voor het kampioenschap, met alle druk die een topclub met zich meebrengt", vertelt Maaskant aan Voetbal International. "Qua media-aandacht is het een wereld van verschil of je bij Wisla of bij NAC zit."

/

"Via het buitenland wil ik zien hoe mijn carrière een impuls krijgt", vervolgt Maaskant. "Ik zit nog maar net in Polen en hoef niet zo snel terug naar Nederland. Het heeft natuurlijk ook met financiën te maken, maar ik kan me voorstellen dat ik de komende tien jaar in het buitenland werk. In Polen is het net als in Nederland, waar het kampioenschap gaat tussen PSV, Ajax en FC Twente en heel af en toe mengt zich er een andere club tussen. In Polen heb je Wisla, Legia Warschau en Lech Poznan, en nu dus Jagiellonia Mijn opdracht is simpel: kampioen worden en vervolgens de groepsfase van de Champions League in."

"De eigenaar is ongelooflijk ambitieus, bijna op het onredelijke af. Het is een beetje de Amerikaanse manier van denken en ik houd daar wel van." Volgens diverse Poolse media heeft Wisla Kraków belangstelling voor Collins John, die in het verleden twee keer voor het Nederlands elftal uitkwam. De nu 25-jarige aanvaller, die bij geen enkele club onder contract staat, kwam in zijn loopbaan uit voor FC Twente, Fulham, Leicester City, Watford, NEC, SV Roeselare en Chicago Fire.

Bezig met laden …