Maaskant neemt eerste van zes horden richting Champions League

Erik van Dam13 jul 2011, 22:21
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2011, 22:21

Wisla Krákow is er nog niet, maar de eerste van zes horden richting de groepsfase van de Champions League is vast succesvol genomen. De kampioen van Polen, die getraind wordt door Robert Maaskant, won woensdagavond met 1-0 op bezoek bij Skonto Riga. De regerend kampioen van Letland maakte voor rust een eigen doelpunt en kwam dat niet meer te boven..

/

Verdediger Renars Rode werd de pechvogel aan de zijde van Skonto. De Let verlengde vijf minuten voor rust een voorzet vanaf de rechterkant ongelukkig met de voet langs zijn eigen doelman en schonk de Poolse gasten zo de voorsprong. Michael Lamey en Kew Jaliens startten in de basiself bij Wisla en slaagden erin, de defensie zonder tegentreffer van het veld te laten stappen. Laat in de wedstrijd verergerde middenvelder Jurijs Lazians het leed voor Skonto, met zijn tweede gele kaart.

De return in Kraków is volgende week. Als Maaskant en zijn spelers geen steken laten vallen, stromen zij door naar ronde drie. Daarin komt onder meer FC Twente uit. Als ook die ronde overleefd wordt, gaat de Pools kampioen naar de play-offronde; datzelfde geldt voor nog negentien teams uit ronde drie.Via de play-offronde stromen uiteindelijk tien teams door naar de groepsfase.