voetbalzone

Maaskant: 'Op het veld mag je ongeacht de situatie nooit slaan'

Bart Kruyt21 okt 2011, 08:20
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2011, 08:20
Advertentie

Het Nederlandse onderonsje tussen Robert Maaskant (Wisla Kraków) en Martin Jol (Fulham) eindigde donderdagavond in een nipte overwinning voor de thuisploeg. Moussa Dembélé speelde een hoofdrol in het treffen, door al na een half uur een rode kaart te incasseren. Met een man meer trok Wisla dankzij een doelpunt van Dudu Biton aan het langste eind.

Over de rode kaart voor Dembélé zal nog lang worden nagesproken. Tegenstander Gervasio Núnez ging theatraal naar de grond toen hij een klein duwtje kreeg en fopte de scheidsrechter. “Je moet kijken naar het geheel”, vond Maaskant. “Want op het veld mag je ongeacht de situatie nooit slaan. Deze wedstrijd is niet beslist door de scheidsrechter. Ook voor de rode kaart hadden we kansen. We waren de betere ploeg."

Verliezend trainer Jol vond de rode kaart voor Dembélé wel erg zwaar bestraft. “Natuurlijk mogen we nooit klagen na een rode kaart, maar het was een duwtje tegen de schouder, nadat Moussa was getrapt”, zei de coach van Fulham. “Hij had niet moeten duwen, maar de rode kaart was wel erg zwaar. Soms moet je wat geluk hebben in dit soort situaties.”

Bezig met laden …