voetbalzone

Maaskant pakt in eerste seizoen bij Wisla Kraków meteen landstitel

Daniel Cabot Kerkdijk15 mei 2011, 16:45
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2011, 16:45
Advertentie

Het eerste buitenlandse avontuur van Robert Maaskant mag zonder meer geslaagd worden genoemd. Wisla Kraków verzekerde zich zondagmiddag van haar dertiende landstitel in de geschiedenis van het Poolse voetbal. De ploeg van Maaskant was in eigen huis met 1-0 te sterk voor Cracovia Kraków.

/

Maor Melikson maakte al na ruim een kwartier spelen de 1-0 en dat was voldoende voor de doorslaggevende driepunter. Met nog drie speeldagen te gaan in de Ekstraklasa kan Wisla Kraków niet meer worden ingehaald door de concurrentie. Nummer twee Slask heeft tien punten minder, nummer Jagiellonia Bialystok elf. Wisla Kraków start komend seizoen in de tweede voorronde van de Champions League.

Maaskant maakte aan het begin van het seizoen de overstap van NAC Breda naar Wisla. Na een stroef begin werkte de club uit Kraków zich in de eerste helft van het seizoen op naar de top en de afgelopen maanden gaf men de eerste plaats niet meer uit handen. Kew Jaliens en Nourdin Boukhari staan op de loonlijst van Wisla Kraków. Boukhari speelde tot dusver slechts negen duels, terwijl Jaliens na zijn winterse komst van AZ elf competitiewedstrijden in actie kwam.

Bezig met laden …