voetbalzone

Maaskant verwacht geen spelers uit Nederland te kunnen halen

Bart Kruyt24 aug 2010, 08:10
Laatst bijgewerkt: 24 aug 2010, 08:10
Advertentie

Robert Maaskant is maar wat gelukkig met zijn transfer naar Wisla Kraków. De voormalig coach van NAC maakte dit weekend de overstap van Breda naar Polen en werd maandag gepresenteerd bij ‘het PSV van Polen’, zoals Maaskant de club zelf noemde in gesprek met De Telegraaf.

/

“De laatste tien seizoenen zijn ze zes keer landskampioen geworden”, zei de oefenmeester. “De landstitel en het halen van Champions League-voetbal zijn dan ook de doelstelling. Er zijn inmiddels tien nieuwe spelers gehaald. Eventuele versterkingen die nog komen, moeten in ieder geval basisspelers zijn. De jeugdspelers moet een pas op de plaats maken. Ik verwacht geen spelers uit Nederland te kunnen halen, omdat de salarissen hier niet veel hoger zijn."

"Wisla wilde een jonge en ambitieuze trainer binnenhalen”, zei technisch manager Stan Valckx, die Maaskant haalde. “Dat waren eigenlijk de enige criteria. Het is een club waar nog op alle gebieden zaken te verbeteren vallen, maar ook veel mogelijk is. In Polen worden tien nieuwe stadions gebouwd, ook in Krakow. Daarnaast is de Poolse economie groeiende en zullen wij meer inkomsten vergaren door middel van de tv-gelden die flink omhoog gaan."

Bezig met laden …