voetbalzone

Maaskant: 'Voor Ruiz heeft FC Twente toch veel geld gekregen?'

Erik van Dam26 sep 2011, 15:21
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2011, 15:21
Advertentie

Robert Maaskant liet ruim een jaar geleden de Nederlandse velden achter zich, om zich bij het Poolse Wisla Kraków te vestigen. Deze week staat de 42-jarige Schiedammer voor het eerst oog in oog met een Nederlandse club; FC Twente. In de aanloop naar het duel in de Europa League-groepsfase zit het Maaskant niet mee. Wisla mist de nodige sleutelspelers, donderdag.

/

De complete voorhoede is er niet en de Poolse kampioen mist ook spelmaker Melikson. “We zijn in een klap onze creativiteit kwijt geraakt. Ze zijn tijden uit de roulatie. En dat is jammer, want met hun erbij zou het tegen Twente een heel aardige krachtmeting worden. Dat kan het nog wel worden, maar het scheelt enorm dat zij er niet bij zijn”, laat Maaskant optekenen in TC/Tubantia.

De ex-trainer van RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II, MVV en NAC Breda kent FC Twente goed en is op de hoogte van de personele omstandigheden binnen de selectie. Dat Nacer Chadli er nog niet bij kan zijn, noemt Maaskant 'pech' voor FC Twente. Dat er niemand werd gehaald als vervanger van Bryan Ruiz, begrijpt de coach minder goed. “Voor hem hebben ze toch veel geld gekregen? Dat vind ik een heel ander verhaal. Als je  op de laatste dag je beste speler verkoopt, moet je ervoor zorgen dat er voor twee miljoen een vervanger staat”, meent Maaskant.

Bezig met laden …