Maaskant wint na stadsderby ook ontmoeting met Legia Warschau

Erik van Dam12 nov 2010, 21:41
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2010, 21:41

Robert Maaskant heeft zich in een week tijd verzekerd van extra krediet bij Wisla Kraków. De coach kwam onder druk te staan, toen er vijf duels aaneengesloten niet werd gewonnen. Vorige week was er het eerste herstel met een overwinning in de stadsderby tegen Cracovia Kraków (0-1) en vrijdagavond volgde een tweede zege. Legia Warschau verliet Kraków met nul punten (4-0).

/

Niet eerder dit seizoen wist Wisla met vier goals verschil een wedstrijd winnend af te sluiten. Vorige week moest Lechia Gdansk het weliswaar ontgelden (5-2), maar die club kwam tenminste nog tot scoren. Die gunst verleende Wisla nu niet aan Legia, dat het met een derde plaats in de tussenstand juist verre van slecht doet in de Ekstraklasa. Vijf minuten voor rust was het Pawel Brozek die de score namens Maaskant en consorten opende.

Een kwartier onderweg in het tweede bedrijf was de Poolse spits ook aanwezig om vanaf elf meter goal nummer drie binnen te werken; daarvoor had collega-aanvaller Patryk Malecki al voor 2-0 gezorgd. In de slotfase was het Cezary Wilk die het leed voor Legia nog wat verergerde. Nourdhin Boukhari, vorige week nog matchwinner in de laatste minuut, viel laat in.