Maaskant wint weer en is vier horden verwijderd van CL-hoofdtoernooi

Daniel Cabot Kerkdijk19 jul 2011, 22:23
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2011, 22:23

Wisla Kraków heeft zich verzekerd van nog twee wedstrijden in de Champions League. Het team van coach Robert Maaskant, dat afgelopen seizoen de Poolse Ekstraklasa op haar naam schreef, was voor eigen publiek te sterk voor Skonto Riga: 2-0. In Letland had Wisla al met 0-1 gewonnen.

Michael Lamey en Kew Jaliens begonnen in de basiself bij Wisla en slaagden erin, de defensie net als een week geleden zonder tegentreffer van het veld te laten stappen. De doelpunten in Kraków vielen in het tweede bedrijf. Patryk Malecki maakte zes minuten na rust de openingstreffer en Ivica Iliev zorgde er ruim tien minuten later voor dat Maaskant wat gemakkelijker op de bank kon gaan zitten.

In de derde voorronde van de Champions League speelt Wisla Kraków tegen Litex Lovech. De Bulgaarse formatie was dinsdag met 3-0 te sterk voor FK Mogren en boekte een week geleden reeds een 1-2 overwinning in Montenegro.