voetbalzone

Maazou kopt AS Monaco in verlenging naar Franse bekerfinale

Bart Kruyt13 apr 2010, 23:20
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2010, 23:20
Advertentie

AS Monaco heeft zich geplaatst voor de finale van de Coupe de France. De ploeg uit het Prinsendom hield het lang spannend tegen Racing Lens, dat in de verlenging echter het hoofd moest buigen. Invaller Ouwo Moussa Maazou maakte na 110 minuten voetbal het winnende doelpunt: 1-0.

De jonge aanvaller uit Niger zette in de eerste helft van de verlenging zijn hoofd tegen een voorzet van Nene en passeerde met zijn kopstoot Vedran Runje, die geen antwoord had op de harde inzet. Omdat Lens in het restant geen manier vond om nog terug te keren in het duel, groeide Maazou uit tot matchwinner. Na het laatste fluitsignaal werd hij langdurig geknuffeld door ploeggenoten.

Woensdag krijgt Monaco te horen wie de tegenstander zal worden in de eindstrijd. In de tweede halve finale treft Paris Saint-Germain stuntploeg Quevilly, dat op het vierde niveau van Frankrijk uitkomt maar Stade Rennes en Boulogne al uitschakelde. De winnaar van de Coupe de France, die vorig jaar werd gewonnen door Guingamp, krijgt een ticket voor de play-offronde van de Europa League.

Bezig met laden …