voetbalzone

Macheda: 'Ik had twee jaar geleden al bij Jong Italië moeten zitten'

Erik van Dam16 nov 2010, 19:16
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2010, 19:16
Advertentie

Federico Macheda is niet ontevreden dat Pierluigi Casiraghi niet langer de bondscoach is van Jong Italië. De oud-prof riep Macheda maar zelden op en gaf de voorkeur aan andere spelers, ook al trainde de jonge aanvaller wekelijks met namens als Wayne Rooney en Dimitar Berbatov. Macheda moest knokken om een selectie bij de Italiaanse beloften te verdienen, tot zijn eigen ontzetting.

/

“Ik had twee jaar geleden al opgeroepen moeten worden voor Jong Italië”, zegt Macheda dinsdag in La Gazzetta dello Sport.”Ik weet hoe belangrijk het Azzurri-shirt is en ik ben hier om te spelen”, benadrukt hij. “De atmosfeer is geweldig en ik krijg nu de kans om oude vrienden als Marco D'Alessandro, Marco Faraoni, Riccardo Brosco en Alessandro Crescenzi te ontmoeten.” De spelers die Macheda noemt maken ook allen deel uit van de Italiaanse jeugdselectie.

Casiraghi werd onlangs vervanger door Ciro Ferrara; de ex-coach van Juventus lijkt het wel te zien zitten in de belofte van Manchester United. Als Jong Italië woensdag oefent tegen Jong Turkije, zal de spits waarschijnlijk van meet af aan mogen spelen. Hij voelt dat hij vertrouwen in zichzelf heeft, zeker nadat hij in het weekend scoorde voor United tegen Aston Villa. “Ik was de enige spits die nog niet had gescoord. Ik voel dat Sir Alex Ferguson vertrouwen in mij heeft en hij adviseert me veel. Ik wil dan ook in Manchester blijven, daar voel ik me thuis.”

Bezig met laden …