voetbalzone

Machlas juicht Grieks avontuur Hoesen toe: ‘De juiste keuze’

Erik van Dam05 feb 2014, 14:57
Laatst bijgewerkt: 05 feb 2014, 14:57
Advertentie
voetbalzone

Danny Hoesen maakte in januari op huurbasis de overstap van Ajax naar PAOK. De Griekse club, die getraind wordt door Huub Stevens, nam de aanvaller tot de zomer in dienst. Met hem erbij hoopt men in ieder geval plaats twee vast te houden, maar het liefst nog mee te doen om de titel. Aangezien Olympiacos Piraeus veertien punten voorstaat, wordt dat echter een lastig verhaal.

Hoesen hoopt dat hij in Saloniki veel wedstrijden mee kan pikken en doelpunten kan maken. Nikos Machlas kijkt nieuwsgierig mee of hem dat gaat lukken: de veertigjarige Griek speelde zelf niet bij PAOK, maar kwam wel uit voor OFI Kreta en Iraklis Saloniki. Bovendien heeft hij ook een rijk verleden op de Nederlandse velden bij Vitesse en Ajax. “Ik denk dat Hoesen de juiste keuze heeft gemaakt door voor een tijdelijke overstap naar PAOK te kiezen”, zegt Machlas tegen Ajax Showtime.

De spits in ruste noemt PAOK een rijke club die gezond is en zegt dat Thessaloniki een fraaie stad is om te wonen. “Daarnaast speelt de club goed verzorgd en aanvallend voetbal. Ze hebben in Huub Stevens natuurlijk een Nederlandse trainer, dus daar komt die speelstijl bij kijken”, legt Machlas uit. Hoesen kan woensdagavond zijn debuut voor zijn nieuwe club maken, tegen Machlas’ oude werkgever OFI Kreta.

Bezig met laden …