Machtige knal Son levert Leverkusen winst op tegen dolend Gladbach

Gijs Freriks07 feb 2014, 21:25
Laatst bijgewerkt: 07 feb 2014, 21:25

Bayer Leverkusen heeft de achterstand op koploper Bayern München verkleind naar tien punten. Die Werkself van Sami Hyppiä won vrijdagavond door het achtste seizoensdoelpunt van Heung-Min Son met 0-1 van Borussia Mönchengladbach. Die Fohlen blijven hierdoor wachten op hun eerste Bundesliga-thuiszege op Leverkusen sinds februari 1989. Destijds was Rinus Michels overigens de trainer van Leverkusen.

Zonder de geblesseerde Roel Brouwers begon Borussia Mönchengladbach redelijk sterk aan het duel, maar kansen leverde dat niet op. Beide partijen loerden op foutjes van de ander en de grootste kans in het eerste bedrijf kwam voor de rekening van Patrick Herrmann, die na twintig minuten op Bernd Leno stuitte. De bezoekers, die drie van de laatste vier wedstrijden verloren, namen na het eerste kwart de regie van BMG over, maar kwamen pas na ruim een uur spelen tot scoren in Borussia-Park.

Son ontving de bal op achttien meter van het vijandelijke doel en haalde doeltreffend uit: 0-1. Mönchengladbach voerde de druk hierna op, maar slaagde er niet in om nog gelijk te maken. De club uit Rijnland-Palts verloor voor het eerst in de historie de eerste drie wedstrijden na de winterstop. De withemden kunnen later dit weekeinde buiten de top vijf vallen, terwijl Leverkusen zal hopen dat Bayern zaterdag tegen het FC Nürnberg van Gertjan Verbeek punten verspeelt.