voetbalzone

Mackie hoopt op stunt en aanvallende intenties tegen Spanje

Erik van Dam09 okt 2010, 15:54
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2010, 15:54
Advertentie

Schotland-bondscoach Craig Levein krijgt bakken met kritiek te verduren wegens zijn defensieve speelstijl. De keuzeheer ondermijnde vrijdag tegen Tsjechië het traditionele debat over het opstellen van twee of drie spitsen doodsimpel: Levein stelde gewoon geen spitsen op en trad aan in een 4-6-0-opstelling. Ondanks het commentaar op de verdedigende speelwijze kunnen de Schotten de defensieve stellingen weer oppoetsen: dinsdag komt Spanje op bezoek.

Jamie Mackie, middenvelder van Schotland, hoopt desondanks tegen Spanje op een andere aanpak van de bondscoach. “Ze zijn wereldkampioen en verdienen respect, maar ik denk dat we er gewoon voor moeten gaan”, laat de 25-jarige speler van Queens Park Rangers optekenen. “Tegen wie ik ook ga spelen, ik heb vertrouwen in mijn eigen kunnen en als het mijn avond is kan ik iedereen het leven zuur maken.”

“Hopelijk krijg ik de kans om me te laten zien”, vervolgt de nieuwbakken international, die vrijdag tegen Tsjechië zijn debuut maakte. “Daarnaast hoop ik dat we in aanvallend opzicht wat meer kansen krijgen.” Mackie speelt sinds dit seizoen bij QPR en kwam daarvoor uit voor onder meer Milton Keynes Dons, Exeter City en Plymouth Argyle.

Bezig met laden …