voetbalzone

Madrid maakt zich weer op voor stadsderby: ‘We zijn niet bang voor ze’

Daniel Cabot Kerkdijk06 feb 2015, 13:22
Laatst bijgewerkt: 06 feb 2015, 13:22
Advertentie

Atlético Madrid en Real Madrid staan zaterdagmiddag vanaf 16.00 uur tegenover elkaar. Het is alweer de zesde, en in principe laatste, ontmoeting tussen de clubs uit de Spaanse hoofdstad, na twee duels in de Supercopa, twee duels in de Copa del Rey en de eerste krachtmeting in de Primera División. Het is geen geheim dat Atlético zijn duels op het scherpst van de snede speelt.

voetbalzone

“Of Atlético te hard speelt? We zijn niet bang voor ze”, verzekerde Carlo Ancelotti vrijdag op een persconferentie. “Atlético werkt hard en goed, vooral in defensief opzicht. Ze zijn een van de beste in dat opzicht. We zullen een oplossing moeten vinden. Of ik voor een gelijkspel zou tekenen? Het is onze intentie om te winnen. Wat er gaat gebeuren, weet nu niemand.”

Diego Simeone kan weinig met de kritiek op het harde spel van Atlético. “Er zijn diverse manieren om voetbal te spelen, iedere club heeft zijn stijl”, vertelde de Argentijn vrijdag. “Dat is ook het mooie aan voetbal, je kunt op verschillende manieren winnen. Wij kiezen op basis van het spelersmateriaal en clubgeschiedenis voor deze speelstijl. Wij spelen op dezelfde manier als het Atletico uit het verleden en hopelijk verandert dat nooit.”

Volgens Enrique Cerezo speelt Atlético ‘zelfs te netjes’. “Atlético heeft een zeer serieus elftal dat niet over de schreef gaat en correct speelt. Van gewelddadig voetbal is zeker geen sprake”, claimde de voorzitter van Atlético. “Kijk maar naar de statistieken. We behoren tot het rijtje clubs dat relatief weinig gele kaarten pakt en er zijn slechts twee ploegen die meer overtredingen te verduren krijgen, Dat zegt voldoende.”

Bezig met laden …