voetbalzone

Maduro kondigt zowel defensief als offensief enkele ‘andere accenten’ aan

Jan Hoeksema25 okt 2023, 20:06
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:21
Advertentie

Hedwiges Maduro gaf woensdagavond zijn eerste persconferentie als interim-hoofdtrainer van Ajax. De voormalig assistent beschouwde voor op het aankomende duel met Brighton & Hove Albion in de Europa League en liet weten enkele dingen anders te gaan doen dan hoe zijn voorganger Maurice Steijn speelde.

"Ik denk zeker over andere dingen na", vertelt Maduro tegenover het aanwezige journaille. "Ik zal morgen ook wel wat andere accenten brengen in de wedstrijd. Ik denk dat we zowel verdedigend als aanvallend wel wat accenten gaan veranderen. Hoe we dat gaan doen, dat ga je morgen zien."

De oefenmeester staat pas sinds dinsdag voor de groep. Hij had dus weinig tijd om zijn ploeg voor te bereiden op komende wedstrijd. "Ik had maar één dag. De focus lag vooral op de manier van spelen van Brighton. Verduidelijken waar de kansen liggen en hoe wij gaan spelen."

Maduro laat verder weten al een keuze te hebben gemaakt wie de geblesseerde Jay Gorter gaat vervangen. Hij kan kiezen tussen Remko Pasveer en Diant Ramaj. Laatstgenoemde viel in tegen FC Utrecht, maar Maduro wil nog niet prijsgeven of de Duitser ook in de Europa League speelt. "Ik ga over de opstelling nog niets zeggen."

Wel werd de oefenmeester op de persconferentie vergezeld door Benjamin Tahirovic. Daardoor lijkt de middenvelder donderdag in de basis te starten, aangezien dat meestal het geval is voor de bij de persconferentie aanwezige speler.

De trainer werd ook gevraagd naar de huidige blessures in de selectie van Ajax. Naast Gorter ontbreekt namelijk ook Devyne Rensch tegen Brighton. Maduro geeft aan dat het tweetal niet lang zal hoeven toekijken. "Gorter gaat de goede kant op en Rensch eigenlijk ook."

Tahirovic aan het woord
De aanwezige Bosnische middenvelder werd onder andere gevraagd naar wat voor effect het vertrek van Steijn heeft gehad op de selectie van Ajax. "Ik heb op de training gisteren (dinsdag, red.) een nieuwe spark gezien. Het gaf mij en het team een goed gevoel over de komende weken."

Bezig met laden …