voetbalzone

Maduro mag niet naar Ajax: ‘Dat is niet alleen een wens, maar ook een eis’

Jeroen van Poppel11 jun 2023, 23:56
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2023, 23:56
Advertentie

Alex Pastoor is niet van plan om Hedwiges Maduro naar Ajax te laten gaan. De hoofdcoach wil na de promotie met Almere City FC naar de Eredivisie dolgraag verder met Maduro, die als assistent een belangrijke rol speelt in de technische staf. "Ik denk dat hij gewoon blijft", aldus Pastoor na de zege op FC Emmen (1-2) in gesprek met Voetbal International.

De Telegraaf bracht zondag aan het licht dat Ajax voor Maurice Steijn van Sparta Rotterdam gaat als nieuwe hoofdtrainer. ESPN-presentator Jan Joost van Gangelen voegde al snel toe dat Maduro nadrukkelijk in beeld is als assistent voor Steijn. Inmiddels is die berichtgeving van meerdere kanten bevestigd. Pastoor nam het nieuws ter kennisgeving aan van verslaggever Kalum van Oudheusden. "Het is niet aan mij", reageerde de trainer van Almere City kortaf. "Contractueel ga ik daar niet over."

"Maar je wil horen dat ik wil dat Maduro blijft?", vroeg Pastoor vervolgens retorisch. "We hebben nu een hele goede staf en dat moet zo blijven. Dat is niet alleen een wens, maar ook een eis. Ik denk dat hij gewoon blijft." Almere City heeft een compleet trainerspad uitgestippeld voor Maduro, die via een rol als assistent uiteindelijk hoofdcoach moet worden. "We hebben een hele uitgebalanceerde staf", aldus Pastoor. "Het is de bedoeling dat over een seizoen, als Hedwiges zijn diploma heeft, hij de hoofdtrainer van Almere wordt." Maduro ligt nog één seizoen vast in Flevoland.

Na een derde plaats in de reguliere competitie van de Keuken Kampioen Divisie promoveerde Almere uiteindelijk via de play-offs. "Als je dit seizoen bekijkt, dan hebben we een hele aardige stap gezet", vindt Pastoor. "Wij denken zelf dat de belangrijkste stap die wij hebben gezet over de mentaliteit in de club gaat. Dat gaat om een professionele attitude, waarbij je elke dag moet proberen je te ontwikkelen en te investeren in jezelf."

Bezig met laden …