voetbalzone

Maduro ziet concurrent vertrekken naar Russische vesting in Zwitserland

Erik van Dam05 jul 2011, 18:35
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2011, 18:35
Advertentie

Hedwiges Maduro is een concurrent armer bij Valencia. David Navarro (31), die vele jaren uitkwam voor los Che maar nooit helemaal onomstreden werd, vervolgt zijn profloopbaan in het shirt van Neuchâtel Xamax. Navarro's contract in Spanje liep nog door tot volgend jaar zomer, maar Valencia wilde graag van de grootverdiener af. Hij gaat nu dus verder in Zwitserland.

/

In zijn thuisland streek oud-aanvoerder Navarro een fraaie twee miljoen euro per jaar op; veel geld voor een speler die gemiddeld twaalf wedstrijden per seizoen in het eerste elftal stond. Om de kosten te drukken, verhuurde Valencia haar centrumverdediger in de seizoenen 2007/08 en 2008/09 al aan Real Mallorca. Daarna meldde hij zich weer in Mestalla, maar toen Neuchâtel zich meldde, ging Valencia rap akkoord.

Bij Neuchâtel is Navarro niet de eerste en niet de laatste nieuwkomer. De Zwitsers, die sinds enige tijd de vermogende Rus Andrei Rudakov aan het hoofd van de club hebben staan, verzekerden zich eerder al van Víctor Sánchez. Hij speelde in het verleden bij Barcelona. Daarnaast werd doelman Logan Bailly aangetrokken, speelt Sander Keller bij de nummer acht van vorig seizoen en worden diverse andere spelers nog verwacht. David Trezeguet bedankte voor de interesse.

Bezig met laden …