voetbalzone

Magath vereffent rekening: 'De laatste echte Britse vechter was Churchill'

Matthijs van Laar02 nov 2014, 22:40
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2014, 22:40
Advertentie

Felix Magath keert waarschijnlijk niet meer terug als coach in het Engelse voetbal. De oefenmeester werd onlangs op straat gezet door Fulham, dat na degradatie uit de Premier League buitengewoon slecht aan het seizoen in de Championship begon. Magath schuift de schuld voor dat falen echter grotendeels in de schoenen van zijn spelers.

voetbalzone

In The Sun haalt de Duitse coach ongenadig hard uit naar Engeland en de Engelse mentaliteit. "In Duitsland hebben spelers discipline. Dat is de reden waarom wij wereldkampioen zijn en de afgelopen tien jaar zoveel successen hebben geboekt. Succes komt voort uit orde, discipline en fitheid. Die drie dingen verwacht ik dan ook van mijn spelers", aldus Magath.

In het huidige Engeland zijn die zaken echter ver te zoeken, vindt hij. "Waar is de typische Engelse vechtersmentaliteit? De laatste die ik daarop heb kunnen betrappen, was Winston Churchill (charismatisch politicus en Brits premier ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, red.). Mensen van dat soort heb ik in mijn tijd bij Fulham niet veel gezien", besluit Magath.

Bezig met laden …