voetbalzone

Magath volgt Meulensteen op: 'Ik heb er ontzettend veel zin in'

Bart Kruyt15 feb 2014, 12:41
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2014, 12:41
Advertentie

Ruim twee maanden: langer hield René Meulensteen het niet vol als hoofdtrainer van Fulham. De Londenaren verkeren in degradatienood en verrasten vrijdagavond vriend en vijand door Felix Magath aan te stellen als nieuwe eindverantwoordelijke. Onder leiding van de Duitser hoopt Fulham zich in de laatste weken van het seizoen alsnog te kunnen handhaven in de Premier League.

voetbalzone

Magath werd in de afgelopen week vooral met Hamburger SV in verband gebracht, maar gaat dus aan de slag op Craven Cottage. "Ik ben erg gelukkig met mijn terugkeer in de voetballerij. Ik heb er ontzettend veel zin in", zegt de coach. "Fulham is een fantastische club om te werken, of je nou speler of trainer bent. Eigenaar Shahid Khan heeft me volledig overtuigd van zijn ideeën en heeft me de volledige verantwoordelijkheid gegeven als manager. Ik kan niet wachten om te beginnen."

De zestigjarige Magath werkte tot dusver alleen nog maar in Duitsland en werd met Bayern München en VfL Wolfsburg kampioen. Fulham staat momenteel laatste in de Premier League en heeft vier punten minder dan West Bromwich Albion, dat net boven de degradatiestreep staat. Magath debuteert volgende week op de bank bij the Cottagers, uit bij West Bromwich.

Bezig met laden …