voetbalzone

Magnin verruilt Stuttgart voor FC Zürich om WK mee te maken

Daniel Cabot Kerkdijk18 dec 2009, 15:47
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2009, 15:47
Advertentie

VfB Stuttgart heeft de vertrekwens van Ludovic Magnin ingewilligd. De verdediger uit Zwitserland versterkt met ingang van volgende maand de gelederen van FC Zürich, zo meldt de Bundesligist vrijdagmiddag via de officiële kanalen. Christian Gross, de nieuwbakken coach, deed nog een vergeefse poging om zijn landgenoot op andere gedachten te brengen.

Magnin maakte in 2005 de overstap van Werder Bremen naar die Schwaben, en was in zijn eerste vier contractjaren verzekerd van voldoende speelminuten. Dit lopende seizoen moest de 61-voudig international zijn plaats afstaan aan de Ivoriaan Athur Boka, en zag hij dat zijn deelname aan het WK van volgend jaar zomer in Zuid-Afrika in het gedrang kwam.

Bij FC Zürich treft Magnin een oude bekende: trainer Bernard Challandes. Met de oefenmeester eindigde de verdediger zeven jaar geleden op het EK onder 21 als vierde in eigen land. Toentertijd was Magnin, nu dertig jaar, vice-aanvoerder van de Alpenbewoners. FC Zürich won vorig jaar de landstitel, maar heeft dit seizoen al een achterstand van achttien punten op Young Boys.

Bezig met laden …