voetbalzone

‘Maher haakt af en je ziet in één keer dat alles goed in elkaar valt’

Peter Nusselder23 sep 2013, 09:56
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2013, 09:56
Advertentie

Nadat PSV en Ajax elkaar zondag in de eerste helft weinig ontliepen, zorgden de Eindhovenaren in de tweede helft voor een ruime overwinning (4-0). Volgens René en Willy van de Kerkhof was een toevalligheid er mede de aanleiding voor dat de ploeg van trainer Phillip Cocu van Ajax kon winnen.

/

Adam Maher bleek vanwege een kwetsuur niet inzetbaar, zodat de middenlinie van de thuisploeg bestond uit Stijn Schaars, Ola Toivonen en Oscar Hiljemark. “Vorige week gaven we nog aan dat Adam Maher nog niet de juiste vorm had gevonden. Nu haakte hij af door een blessure en je ziet in één keer dat alles op het middenveld goed in elkaar valt”, laat Willy van de Kerkhof weten aan Omroep Brabant.

Volgens de oud-international was het onder meer aan de sterk spelende linksback Jetro Willems, die goed was voor de 2-0, te danken dat de bezoekers uit Amsterdam onder druk werden gehouden. Vleugelaanvaller Memphis Depay daarentegen maakte minder indruk op Van de Kerkhof. “Hij kon niet zijn draai vinden. Hij maakte acties, die hij niet kon maken. Als enige viel hij uit de toon.”

Bezig met laden …