voetbalzone

Maher: 'Markus speelt al als een routinier, hij komt zeker aan de top'

Bart Kruyt21 dec 2012, 23:10
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2012, 23:10
Advertentie

AZ verloor vrijdagavond met 0-3 van FC Twente, maar de zege van de Tukkers was behoorlijk geflatteerd. AZ was in verschillende periodes de bovenliggende partij, met Adam Maher als uitblinker. De aanvallende middenvelder was in de eerste helft dicht bij een goal met een halve omhaal en bereidde in de tweede helft met een sublieme pass bijna een treffer van Jozy Altidore voor. Bovendien liet hij de supporters weer genieten van enkele heerlijke acties.

/

Maher kon zich vooral op het aanvallen richten, omdat Markus Henriksen achter hem veel vuil werk opknapte. "Je ziet dat Markus ontzettend veel potentie heeft", was Maher op de website van zijn werkgever complimenteus. "Men mag hem echter nog niet vergelijken met Rasmus Elm, want die had meer ervaring. Maar Markus is nog maar twintig jaar en speelt nu al als een routinier. Hij komt zeker aan de top."

De negentienjarige Maher is zelf goed op weg naar die top: "Al met al was 2012 een prachtig jaar voor mij. Met AZ haalden we de kwartfinale van de Europa League, de halve finale van de beker en haalden we wederom Europees voetbal. Daarnaast mocht ik me voor het eerst bij het Nederlands elftal melden. Ik heb het allemaal met beide handen aangegrepen, ben best trots op mezelf. Helaas eindigt dit jaar met een teleurstelling, want we staan nu veel te laag met AZ."

Bezig met laden …