Maidana helpt River Plate met rake kopbal aan zege in Klassieker

Bart Kruyt17 nov 2010, 06:30
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2010, 06:30

River Plate is maandagavond als winnaar uit de strijd gekomen in de Superclásico met Boca Juniors. Jonathan Maidana maakte het enige doelpunt van de wedstrijd en bezorgde het kwakkelende River daarmee de eerste overwinning sinds acht wedstrijden: 1-0. Dankzij de overwinning klimt de ploeg naar de negende plek op de ranglijst.

/

Op de nipte zege van River viel niet veel aan te merken. De thuisploeg was in eigen huis sterker dan Boca en kreeg in de eerste helft dan ook al kansen om op voorsprong te komen, waarbij de grootste mogelijkheid voor Ariel Ortega was. Hij wist echter niet af te drukken, waardoor Boca met de schrik vrijkwam. Het bleek echter uitstel van executie te zijn.

In de tweede helft bleef River zoeken naar het openingsdoelpunt en die viel zeven minuten na de thee, toen Maidana uit een hoekschop binnenkopte. Het bleek de beslissing te zijn in een opvallend rustige Klassieker, waardoor River de drie punten pakte en een einde maakte een bedroevende reeks. Boca staat nu dertiende en volgens Argentijnse media zal coach Claudio Borghi gaan vertrekken.