Mainz kwakkelt verder en verliest in eigen huis ook van Hannover

Peter Nusselder13 nov 2010, 19:25
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2010, 19:25

FSV Mainz 05 was in de eerste weken van deze competitie de trotse koploper van de Bundesliga, maar inmiddels zit de klad erin bij de ploeg van trainer Thomas Tuchel. Tegen middenmoter Hannover 96 werd de vijfde nederlaag in zes wedstrijden geleden. Sergio Pinto tekende voor de enige treffer en daar kon de thuisploeg in de tweede helft, ook na een rode kaart voor Hannover-verdediger Steven Cherundolo, niets meer aan doen.

/

Mainz en Hannover begonnen sterk aan het seizoen, maar verloren allebei vier van hun laatste vijf duels. Een eerste helft die lange tijd geen enkel hoogtepunt kende leek daarvan het resultaat, maar op slag van rust gebeurde er toch wat. Andreas Ivanschitz van de thuisploeg mocht alleen op keeper Florian Fromlowitz af, maar werd gestuit en hield in de rebound de inzet van zijn ploeggenoot Lewis Holtby uit het doel.

Aan de andere kant was het vervolgens ook nog voor de pauze wel raak: een corner belandde na matig uitverdedigen voor de voeten van Pinto, die van grote afstand fraai raak schoot, 0-1. Na de pauze moest Mainz op jacht naar de gelijkmaker en dat mocht in de laatste twintig minuten met een man meer, nadat Cherundolo zijn tweede gele kaart had ontvangen. Het bleef echter bij 0-1.