Mainz maakt in drie minuten einde aan ongeslagen status Kaiserslautern

Bart Kruyt12 sep 2010, 17:26
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2010, 17:26

FSV Mainz 05 meldt zich naast TSG Hoffenheim op de eerste plek in de Bundesliga. De ploeg van Thomas Tuchel trof zondagmiddag promovendus 1. FC Kaiserslautern, dat in de eerste twee speelronden ook nog geen punt had verspeeld en via voormalig Heracles-spits Srdjan Lakic ook weer op voorsprong kwam. Drie doldwaze minuten in de tweede helft zetten de wedstrijd echter op zijn kop: 2-1. Mainz en Hoffenheim staan nu op negen uit drie.

/

De overwinning van de thuisploeg kon uiteindelijk toch verrassend genoemd worden. Mainz begon in eigen huis weliswaar beter aan de wedstrijd en raakte via Christian Fuchs ook de lat, maar na de tegentreffer van Lakic kregen de gastheren lange tijd nauwelijks noemenswaardige kansen. Kaiserslautern leek dan ook aan het langste eind te gaan trekken, maar na rust ging het alsnog verkeerd voor de bezoekers, die voor het eerst dit seizoen onderuit gingen.

De promovendus kon echter weer tevreden zijn met het vertoonde spel en kwam na twintig minuten spelen op voorsprong via Lakic. De Kroaat, die vrijdag nog aangaf hoeveel hij had geleerd toen hij als huurling voor Heracles uitkwam, werd gevonden door Erwin Hoffer en maakte koelbloedig zijn vierde doelpunt van het seizoen. Mainz wilde direct antwoorden en had weliswaar meer balbezit, maar tot veel kansen leidde dit niet.

In de tweede helft veranderde dit nauwelijks, waardoor Kaiserslautern op een zege leek af te stevenen. In drie minuten tijd ging het echter alsnog mis voor de bezoekers: eerst ontsnapte Lewis Holtby aan de buitenspelval en liet hij Nico Bungert de gelijkmaker aantekenen, waarna Andre Schürrle na een individuele actie de wedstrijd op zijn kop zette. Kaiserslautern reageerde aangeslagen en wist niet meer terug in de wedstrijd te keren, waardoor Mainz en Hoffenheim nu nog de enige ploegen in Duitsland zonder puntverlies zijn.