voetbalzone

'Mainz moet durven te denken dat we ook in München kunnen winnen'

Bart Kruyt23 sep 2010, 15:27
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2010, 15:27
Advertentie

FSV Mainz 05 is tot dusver de revelatie in de Bundesliga. De ploeg van Thomas Tuchel wist de eerste vijf competitiewedstrijden allemaal te winnen en gaat daardoor aan de leiding in de Bundesliga. Aankomende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen landskampioen Bayern München en Mainz is zeker niet van plan om zichzelf in te graven.

/

Tuchel beloofde zaterdag een aanvallend Mainz op het veld te brengen. “Mijn jongens moeten durven te denken dat we ook in München kunnen winnen”, noteerde het ANP uit de mond van de succestrainer. “Als je er niet voor gaat, zul je het nooit bereiken.” Mainz heeft een voorsprong van zeven punten op Bayern en versloeg de Duitse recordkampioen vorig seizoen thuis al met 2-1.

Het succes van Mainz komt volgens Tuchel voort uit een duidelijke speelstijl. “Veel kracht, rennen en druk zetten. We spelen op zijn Engels”, zei de coach, die merkt dat Bayern geen geweldige start van het seizoen kent. De ploeg van Louis van Gaal wist in vijf duels pas vier keer te scoren, pakte tot dusver acht punten en staat daarmee op de zevende plaats.

Bezig met laden …