voetbalzone

Mainz neemt Hongaars international Szalai definitief over van Real Madrid

Erik van Dam27 jul 2010, 17:56
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2010, 17:56
Advertentie

FSV Mainz 05 beschikt ook de komende jaren over Ádám Szalai. De 22-jarige spits slaagde er niet in om bij VfB Stuttgart en Real Madrid tot het eerste elftal te reiken, maar wordt in Mainz beschouwd als een zeer welkome versterking. De Hongaars international tekende een overeenkomst voor drie jaar bij de nummer negen van vorig seizoen.

/

Mainz huurde Szalai vorig seizoen al van de Spanjaarden, waar hij zich redde in het reserveteam. Met 22 doelpunten in twee jaar tijd deed Szalai het niet slecht, maar de concurrentie was te groot om door te kunnen stoten naar het vlaggenschip. Eerder was hij in Stuttgart niet verder gekomen dan het beloftenteam.

Namens Mainz maakte de tweevoudig A-international vorig jaar één goal; met zijn driejarig contract op zak zal hij gretig zijn naar meer treffers. “We zijn zeer blij, dat we Szalai hebben vastgelegd”, stelt manager Christian Heidel. “We zijn overtuigd van zijn potentieel en denken dat hij hier een enorme ontwikkeling kan gaan doormaken.” Er is niet bekend of Real ook een terugkoopclausule heeft bedongen. Mainz betaalt zo’n half miljoen euro voor Szalai.

Bezig met laden …