voetbalzone

Mainz raakt week voor start nieuwe seizoen topschutter kwijt

Bart Kruyt15 aug 2010, 16:59
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2010, 16:59
Advertentie

Een week voor de start van het nieuwe seizoen in de Bundesliga heeft FSV Mainz 05 met een grote tegenvaller te maken gekregen. Topspits Aristide Bancé, vorig jaar goed voor tien treffers op het hoogste Duitse podium, heeft besloten om naar Dubai te verhuizen. De aanvaller zet zijn loopbaan voort bij Al-Ahli, de club van onder meer Fabio Cannavaro.

Bancé zat zaterdag al niet in de selectie voor het bekerduel van Mainz met Berlin Ankaraspor. “Aristide heeft in de afgelopen weken veelvuldig aangegeven dat hij naar Qatar wil gaan”, zei manager Christian Heidel. “Zijn gezin was niet gelukkig in Duitsland en in Dubai kan hij veel meer gaan verdienen, zo eerlijk is hij wel geweest.”

De 25-jarige Bancé, die werd geboren in Ivoorkust maar zijn interlands speelt voor Burkina Faso, begon zijn loopbaan in 2003 bij Lokeren. Hij verhuisde na drie jaar naar Oekraïne, maar slaagde daar nooit en keerde bij Germinal Beerschot terug in België. Via Kickers Offenbach kwam hij vervolgens terecht bij Mainz, waar Bancé twee jaar bleef.

Bezig met laden …