voetbalzone

Mainz-trainer Tuchel trots op ‘zijn’ internationals Höltby en Schürrle

Erik van Dam12 nov 2010, 21:35
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2010, 21:35
Advertentie

Bondscoach Joachim Löw heeft debutanten opgeroepen voor het oefenduel met Zweden van aankomende week. Lewis Höltby en André Schürrle, die een uitstekend seizoen kennen met FSV Mainz 05, mogen hopen op speelminuten tegen de Scandinaviërs. Mainz-trainer Thomas Tuchel is ‘trots’ op zijn pupillen: “Deze invitatie is een beloning voor hun goede prestaties.”

/

“Deze invitatie is een beloning voor hun goede prestaties en dit is ook fantastisch voor ons als club”, zegt Tuchel. “Vooral omdat we twee spelers hebben die, voor dit seizoen, niemand zou hebben neergezet als kandidaten voor dit. De andere spelers in ons team hebben hier mede voor gezorgd. Ze hebben bijgedragen aan de ontwikkelingen van Lewis en André, want je kan alleen schitteren wanneer je in een goed team speelt.”

“Laten we niet ook niet vergeten dat we nu tien internationals hebben”, aldus een trotse oefenmeester. Mainz staat momenteel tweede in de Bundesliga en zaterdagavond komt middenmoter Hannover 96 op bezoek. “Om te overleven tegen Hannover, moeten we uitgaan van onze recente thuiswedstrijden en dat is inclusief onze laatste twee duels.” De laatste twee thuisduels gingen overigens allebei verloren.

Bezig met laden …