voetbalzone

Mainz wil voor achtste zege gaan maar is zich bewust van Van Nistelrooij

Erik van Dam15 okt 2010, 15:37
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2010, 15:37
Advertentie
/

FSV Mainz gaat dit weekend op jacht naar overwinning nummer acht in de Bundesliga. De seizoensverrassing treft nu Hamburger SV, momenteel zevende maar volgens trainer Thomas Tuchel een ploeg om zeker niet te onderschatten. “HSV heeft enkele spelers met exceptionele kwaliteiten. Iemand als Ruud van Nistelrooij is een geweldige spits, maar er zijn daarnaast nog wat klassespelers in hun team.”

“Een paar maanden geleden wisten we wel 'de nul' te houden tegen HSV, dus daar willen we op voortborduren. We moeten opnieuw ontzettend gefocust zijn en zullen proberen het tempo weer hoog te houden. We zijn ons ervan bewust dat we een topprestatie moeten leveren, als we een goed resultaat willen bewerkstelligen tegen HSV”, meent trainer Tuchel.

Hij heeft er echter vertrouwen in dat Die Nullfünfer bij machte zijn om ook nu weer drie punten te pakken. Lukt dat, dan is Mainz de eerste club in de Bundesliga die dat kunstje flikt. “We maken een goede kans om iets uit deze wedstrijd te halen, als we maar ons eigen spel spelen”, weet Tuchel. Vorig seizoen eindigde de ontmoeting in Mainz in 1-1.

Bezig met laden …