Mainz wint van Borussia Mönchengladbach en nestelt zich in subtop

Matthijs van Laar07 feb 2010, 16:25
Laatst bijgewerkt: 07 feb 2010, 16:25

FSV Mainz is in ieder geval voor even opgerukt naar de zesde plek in de Bundesliga. Het team van coach Thomas Tuchel herstelde zich zondag van de kansloze nederlaag die het vorige week leed bij Bayern München, en deed dat ten koste van Borussia Mönchengladbach. Een treffer op slag van rust van Bo Svensson bleek genoeg voor de drie punten.

/

Helemaal verdiend was de 1-0 van de Deense verdediger niet. De bezoekers hadden het betere van het spel en creëerden ook de beste mogelijkheden. Pas in de slotfase van het eerste bedrijf kwam Mainz opzetten en kreeg het een eerste mogelijkheid via Andre Schürrle, die van afstand bijna doel trof. Even daarna deed Svensson dat wel, door na een hoekschop het geluk te hebben dat de van de lat terugspringende bal voor zijn voeten viel.

Na de rust zocht Borussia nog nadrukkelijker naar een treffer, maar had het veel meer moeite om gevaar te stichten. Pas toen in de slotfase alle remmen los werden gelaten hoefde Mainz-doelman Heinz Müller voor het eerst weer te vrezen. Marco Reus vond na een mooie actie de handen van de doelman, die even later ook jongeling Patrick Herrmann het scoren onmogelijk maakte. De 1-0 stand bleef zodoende tot het laatste fluitsignaal gehandhaafd.