voetbalzone

Makaay laat nieuwe MRI-scan maken

08 aug 2008, 09:30
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2008, 09:30
Advertentie
Nederland heeft vrijdag in Tianjin zonder de geblesseerde Roy Makaay en de zieke Piet Velthuizen getraind. Het is nog maar de vraag of Makaay, die geblesseerd raakte tegen Nigeria, inzetbaar is in het tweede groepsduel tegen de Verenigde Staten.

Makaay, die in de rust uitviel, meldde zich vrijdag opnieuw in het ziekenhuis om een MRI-scan van zijn geblesseerde rechtervoet te laten maken. Donderdag na de wedstrijd viel er op de eerste röntgenfoto's geen breuk of schade aan het bandenstelsel te zien. Wel constateerden artsen een forse kneuzing. Die diagnose werd een dag later bevestigd.

De medische staf van Oranje kon vrijdag niet zeggen hoe lang Makaay is uitgeschakeld. Bondscoach Foppe de Haan liet tijdens een korte persconferentie op voorhand weten dat de Feyenoorder zondag tegen de Amerikaanse ploeg niet meedoet.

Velthuizen ontbrak wegens lichamelijke ongemakken en kreeg van De Haan rust. "Hij heeft heel veel moeten drinken bij de dopingcontrole", lichtte De Haan toe. "Misschien is hij daardoor onwel geworden. Ik verwacht niet dat hij lang is uitgeschakeld.''

De Haan kan zondag in Tianjin zeker niet beschikken over Evander Sno. De speler van Celtic is in afwachting van een schorsing, na zijn rode kaart tegen Nigeria.
Bezig met laden …