voetbalzone

Makaay naar huis met voetbreuk

15 aug 2008, 15:26
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2008, 15:26
Advertentie
Voor Roy Makaay zitten de Olympische Spelen erop. De Nederlandse aanvaller blijkt een voetwortelbeentje te hebben gebroken en kan dit toernooi niet meer in actie komen. Dat maakte de spits vrijdagmiddag bekend.

De 33-jarige Feyenoorder heeft al sinds het eerste groepsduel met Nigeria last van zijn voet, maar kwam desondanks in actie in de derde groepswedstrijd tegen Japan. Een dag na afloop van dit beslissende duel moest Makaay constateren dat dit geen goed idee was geweest. De spits klaagde opnieuw over pijn in zijn rechtervoet en liet nieuwe foto’s maken in het ziekenhuis.

Makaay onderging vrijdag opnieuw een CT- en MRI-scan van zijn rechtervoet, waarbij een breuk werd geconstateerd. Op eerdere scans was dit niet waarneembaar. "Er is met de grootst mogelijke zorg door vier radiologen en twee orthopedisch chirurgen naar gekeken, maar op de eerste scans was niets te zien", zei bondscoach Foppe de Haan in het Algemeen Dagblad. "Vandaag is gebleken dat er toch een breukje zit.''

Voor bondscoach De Haan is het uitvallen van zijn aanvoerder een nieuwe tegenvaller. De Fries kan ook al geen beroep doen op dispensatiespeler Kew Jaliens, die in de kwartfinale een schorsing uitzit. Jong Oranje komt zaterdagmiddag in de kwartfinale in actie tegen titelkandidaat Argentinië.

Feyenoord-coach Gertjan Verbeek zal ongetwijfeld licht gepikeerd zijn bij het horen van de diagnose. De oefenmeester was al bang dat Makaay geblesseerd zou raken en was al tegen zijn deelname aan de Spelen. Hoeveel weken Makaay zal moeten toekijken is onbekend. De aanvaller stapt zondag in het vliegtuig naar Nederland.
Bezig met laden …