voetbalzone

Makaay verdedigt keuze van Feyenoord: ‘Ik vind het wel logisch’

Erik van Dam08 okt 2014, 20:18
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2014, 20:18
Advertentie

Afgelopen zomer vertrok Graziano Pellè, de man die vijftig scoorde in twee seizoenen tijd, bij Feyenoord. Ter opvolging werden verschillende spitsen gelinkt aan de volksclub, variërend van Bas Dost tot Duvan Zápata, John Guidetti en Jelle Vossen. Uiteindelijk kwamen zij geen van allen, maar werd Colin Kazim-Richards op huurbasis vastgelegd. Mitchell te Vrede strijdt met hem nu om een basisplaats onder Fred Rutten.

voetbalzone

Sommige fans vroegen zich af of er in de A1 van Feyenoord of bij Jong Feyenoord/Excelsior niet een geschikte spits rondliep. Roy Makaay, spitsentrainer in Rotterdam-Zuid en zelf oud-spits, weet niet of een jonge jongen als Wessel Dammers bevorderen wel zo verstandig was geweest. “Zo’n jongen moet er helemaal klaar voor zijn om die stap te maken”, oordeelt Das Phantom woensdag.

“Ik denk niet dat je de druk om Pellè op te volgen kan leggen bij een achttienjarige jeugdspeler. Dus ik vind het wel logisch dat Feyenoord op zoek ging naar een opvolger. Feyenoord kan het zich niet permitteren om alles af te stemmen op Te Vrede en een spits uit de A1”, aldus Makaay tegen The Next Generation. Had Feyenoord daarvoor gekozen, dan was de positie van centrumspits nogal dun bezet, legt hij uit.

“Stel dat het met die twee spitsen niets wordt? Dan ben je te laat om een speler aan te trekken. Dat risico kun je niet lopen”, vindt Makaay. Hij benadrukt dat de verantwoordelijkheid voor de doelpunten niet op de schouders gelegd kon worden van iemand die nooit eerste spits is geweest (Te Vrede) en daarachter een talent (Dammers).

Bezig met laden …