voetbalzone

Makaay wil met medaille naar huis

24 jul 2008, 18:39
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2008, 18:39
Advertentie
De oefenwedstrijd die de Nederlandse Olympiërs woensdagavond speelden tegen België was ronduit teleurstellend. Spits Roy Makaay, die voor het onverdiende winnende doelpunt zorgde, moest daar balend mee instemmen. De aanvaller van Feyenoord maakt zich echter geen enkele zorgen: “Mijn doel is een medaille.”

Makaay (33) is een van de drie dispensatiespelers in het elftal van Foppe de Haan. Op aangeven van ploeggenoot Jonathan de Guzman maakte hij gisteravond tegen de Belgen het enige doelpunt van de wedstrijd. “Een van de weinige hoogtepunten”, gaf Makaay toe tegenover het ANP. “Het was niet goed, maar ik maak me geen zorgen. Ik heb van de jongens en Foppe begrepen dat de aanloop naar de jeugd-EK's van 2006 en 2007 ook moeizaam ging.”

Volgens de geboren Wijchenaar had Oranje bovendien een aanwijsbare oorzaak voor het zwakke spel tegen de Belgen. “We trainen twee keer per dag op een stevige manier. Daar staat De Haan bekend om en dat is ook goed. Straks in China hebben we geen tijd meer om daar aan te werken. De wedstrijden zijn snel achter elkaar: het is een kwestie van spelen, herstellen, vliegen en weer spelen. Bovendien zijn sommige spelers pas net gearriveerd in het trainingskamp en is nog niet iedereen fit.”

Makaay vind het moeilijk om aan te geven hoe ver het Olympisch elftal kan geraken. “Het zal beter moeten, dat weten we. Als iedereen fit is, hebben we een goede groep en heeft de trainer veel keuzemogelijkheden.'' De olympische gedachte van meedoen is belangrijker dan winnen, telt voor de doelpuntenmaker niet. “Ik ga naar de Spelen om met een medaille terug te komen. Dat is mijn doel.”
Bezig met laden …