voetbalzone

Maker misser van seizoen in Bundesliga ook Pools speler van het jaar

Bart Kruyt06 dec 2010, 16:18
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2010, 16:18
Advertentie

Jakub Blaszczykowski mag zich voor de tweede keer in zijn loopbaan de beste speler uit Polen noemen. De vleugelspeler van Borussia Dortmund, dat momenteel fier aan kop gaat in de Bundesliga, bleef ploeggenoot Robert Lewandowski en Ireneusz Jelen van Auxerre voor. Dat maakt Pilka Nozna, de organisator van de award, maandag bekend.

Blaszczykowski kon de award niet komen ophalen, maar had wel een videoboodschap ingesproken. “Ik ben erg blij dat ik deze prijs opnieuw heb mogen winnen en ik hoop dat het volgende jaar een goed jaar wordt voor voetballend Polen, want dit jaar hebben we niet veel om te juichen gehad”, zei de Pool, die de prijs twee jaar geleden voor het eerst in ontvangst nam.

‘Kuba’, zoals Blaszczykowski wordt genoemd, speelde dit seizoen twaalf duels en leverde drie assists en twee doelpunten. Overigens had hij echter ook op drie doelpunten moeten staan, maar twee weken geleden maakte hij de blunder van zijn loopbaan. In de uitwedstrijd tegen SC Freiburg zag Blaszczykowski een open doel, maar zonder dat hij gestoord werd schoot hij over.

Bezig met laden …