voetbalzone

Maker openingsdoelpunt WK hoopt op contract bij Nottingham Forest

Thijs Post16 jan 2011, 19:20
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2011, 19:20
Advertentie

Siphiwe Tshabalala, maker van het eerste doelpunt tijdens het WK in Zuid-Afrika, is op proef bij Nottingham Forest. De 26-jarige Zuid-Afrikaan staat onder contract bij Kaizer Chiefs en hoopt voor ongeveer twee miljoen euro te verkassen naar de club uit de Engelse Championship. Dat Nottingham niet op het hoogste niveau speelt maakt volgens zijn zaakwaarnemer niets uit. “Forest heeft een goed team, ik denk dat de spelers goed genoeg zijn om promotie naar de Premier League af te dwingen.”

/

“Er waren ook een aantal clubs uit de Premier League geïnteresseerd, maar zij deden er te lang over om weer met mij in contact te treden”, laat Jazzman Mahlakgane, de zaakwaarnemer van de middenvelder, weten tegenover BBC Sport. “We gaan zodoende in op de eerste geïnteresseerde omdat er maar een gelimiteerde hoeveelheid tijd is om de deal rond te krijgen.”

“Maar dan speelt hij tenminste wel in Engeland”, vervolgt de belangenbehartiger. “Hij is erg opgewonden. Zoals alle spelers wil hij op het hoogste niveau spelen en op het WK heeft hij laten zien dat hij dat kan. Hopelijk kan Siphiwe indruk maken”, aldus Mahlakgane. Nottingham Forest staat momenteel op een achtste stek in de rangschikking van de Championship, het op één na hoogste Engelse niveau.

Bezig met laden …