voetbalzone

Maker van bijzondere rabona-goal op weg naar West Ham: 'Alles is geregeld'

Bart Kruyt02 aug 2016, 13:55
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2016, 13:55
Advertentie

Het duurde langer dan verwacht, maar Jonathan Calleri lijkt nu eindelijk op weg naar Europa. De Argentijnse aanvaller bereidt zich momenteel voor op deelname aan de Olympische Spelen en zal na dit toernooi naar alle waarschijnlijkheid naar West Ham United vertrekken. Calleri zegt zelf dat de deal helemaal rond is; hij moet alleen nog afwachten of hij een werkvergunning zal krijgen.

/

De 22-jarige Calleri speelde nog geen enkele wedstrijd voor de Argentijnse nationale ploeg, dus dit zou wel eens een probleem kunnen worden. Vorig jaar leek de aanvaller nog naar Italië te vertrekken, maar de transfer naar Internazionale ging uiteindelijk toch niet door. Boca Juniors verkocht Calleri vervolgens via een ingewikkelde constructie aan Deportivo Maldonado, dat Calleri direct verhuurde aan Sao Paulo. Voor die club maakte hij in het afgelopen halfjaar drie goals.

“Nu ga ik naar West Ham”, zei Calleri bij ESPN. “Alles is geregeld, ik moet alleen nog een werkvergunning krijgen. Ik wilde al een tijdje in Europa spelen, dus ik ben hier heel blij mee.” Calleri maakte ‘pas’ tweeënhalf jaar geleden zijn debuut in het betaalde voetbal en maakte in juli van vorig jaar nog een geweldige ‘Rabona-goal’, waarvan de beelden de hele wereld over gingen.

Bezig met laden …