voetbalzone

Makkelie: ‘Dit bewijst de toegevoegde waarde van het gebruik van beelden’

Thijs Post14 dec 2016, 18:41
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2016, 18:41
Advertentie

Danny Makkelie was woensdag bij de wedstrijd tussen Atlético Nacional en Kashima Antlers onderdeel van een historische gebeurtenis. Op advies van videoscheidsrechter Makkelie kende leidsman Viktor Kassai een strafschop toe. Via de officiële kanalen van de KNVB geeft Makkelie tekst en uitleg.

/

Makkelie legde het spel niet direct stil, maar wachtte tot de bal over de zijlijn was verdwenen voor een ingooi. “Zolang wij niet honderd procent zeker zijn dat het een overtreding was, wachten we met het stilleggen van de wedstijd. We hebben direct de herhalingen gecheckt en op het moment dat de bal buiten de lijnen was voor een ingooi, hebben we de scheidsrechter gevraagd te wachten en naar het scherm te lopen”, legt Makkelie uit.

Voor Makkelie en de twee andere videoscheidsrechters was het een duidelijke penalty. Kassai nam het advies over. “Wederom floot het arbitrale trio een perfecte wedstrijd, maar deze situatie was off-the-ball en konden zij daarom nooit beoordelen. Dit bewijst daarmee de toegevoegde waarde van het gebruik van tv-beelden.”

Bezig met laden …