voetbalzone

Makkelie en Ritzmaier bieden De Jong excuses aan: 'Het was niet nodig'

Daniel Cabot Kerkdijk27 sep 2015, 00:14
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2015, 00:14
Advertentie

Luuk de Jong verwacht het Champions League-duel van PSV met CSKA Moskou niet te halen. De aanvaller raakte tegen NEC (2-1) door een overtreding van Marcel Ritzmaier geblesseerd aan zijn enkel. Ondanks de kwetsuur opende hij nog wel de score, maar in de rust werd hij vervangen. De charge van Ritzmaier werd met geel bestraft, maar De Jong vond een rode prent meer op zijn plaats.

voetbalzone

Ritzmaier voelt zich schuldig over de enkelblessure van De Jong. "Achteraf vind ik ook dat het niet nodig was", treurde Ritzmaier, die door PSV aan NEC is verhuurd, in gesprek met de NOS. "Ik vind het ook zeker jammer voor hem. Ik heb een goede band met hem en ik hoop dat hij snel herstelt. Ik heb hem hard geraakt..."

Ritzmaier en De Jong spraken elkaar na afloop van de wedstrijd. "Ik heb hem mijn excuses aangeboden", erkende de Oostenrijker. "En we gaan deze week even afspreken." Arbiter Danny Makkelie bood De Jong eveneens zijn excuses aan. "Hij had de beelden, denk ik, teruggezien en gezien dat het rood was", reageerde De Jong. "Dat heeft iedereen kunnen zien. Toch jammer dat zo'n beslissing niet meteen kan worden genomen. Misschien moeten we gaan werken met extra beelden. Iemand wordt toch de wedstrijd uitgeschopt."

Bezig met laden …