voetbalzone

Makkelijk scorende ex-AZ’er komt terecht in Primera División

Gijs Freriks29 jul 2014, 18:43
Laatst bijgewerkt: 29 jul 2014, 18:43
Advertentie

Jonathas Cristian de Jesus gaat aan de slag bij Elche. De nummer zestien van het voorbije seizoen in de Primera División maakt via de officiële kanalen bekend dat de aanvaller een contract voor twee seizoenen heeft getekend in Martínez Valero. Jonathas is de zesde zomeraanwinst van Elche.

voetbalzone

De club uit de provincie Alicante versterkte zich eerder al met Przemyslaw Tytón, Mario Pasalic, Pedro Mosquera, Fayçal Fajr en Adrián González. De 25-jarige Jonathas komt over van Pescara, dat hem vorig seizoen verhuurde aan Serie B-club Latina. De Braziliaan werd topscorer van die ploeg door 15 doelpunten te maken in 33 wedstrijden. Jonathas is in Nederland bekend van zijn periode bij AZ.

De Alkmaarders namen Jonathas in 2008 over van Cruzeiro, maar in de Eredivisie kwam hij niet verder dan vier doelpunten in vijftien competitiewedstrijden. Hij won met AZ wel de landstitel en de Johan Cruijff Schaal. Bulldozer, zoals Jonathas ook wel wordt genoemd, werd eind juni nog in verband gebracht met PSV.

De Eindhovenaren zouden volgens het Italiaanse Latina Quotidiano bij zaakwaarnemer Mino Raiola hebben geïnformeerd naar de spits. Jonathas keert dus echter niet terug in de Eredivisie, maar maakt de transfervrije overstap naar Elche.


Bezig met laden …