voetbalzone

Makukula ziet Bolton Wanderers wél zitten

16 jan 2009, 13:15
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2009, 13:15
Advertentie
Ariza Makukula vertrekt toch naar de Engelse Premier League. De spits van Benfica leek een overstap naar het eiland niet te zien zitten toen hij een aanbieding van West Bromwich Albion resoluut afwees, maar een voorstel van Bolton Wanderers kon hem wel overtuigen. Makukula maakt het seizoen op huurbasis af in het Reebok Stadium.



In dit halve jaar krijgt de technische staf alle tijd om de 27-jarige aanvaller uitvoerig te bestuderen. Wanneer het huurcontract afloopt heeft Bolton de kans om Makukula voor ongeveer vijf miljoen euro definitief over te nemen. Bij Benfica kan de Afrikaan met een Portugees paspoort niet rekenen op veel speelminuten.

Makukula werd een jaar geleden naar Benfica gehaald, maar wist nooit te overtuigen. De spits speelde slechts drie competitieduels en kwam dit seizoen nog geen enkele keer in actie. West Bromwich Albion en Bolton Wanderers wilden de spits, die in 2006 nog de UEFA Cup won met Sevilla, desondanks graag hebben. De keuze van de Kongolees viel op laatstgenoemde vereniging.
Bezig met laden …