voetbalzone

Málaga onderhandelt koortsachtig over Amrabat

Erik van Dam30 apr 2015, 17:49
Laatst bijgewerkt: 30 apr 2015, 17:49
Advertentie

Nordin Amrabat vertrok in januari 2014 bij Galatasaray en liet zich toen voor anderhalf jaar verhuren aan Málaga. De huurdeal loopt over twee maanden ten einde en Málaga wil graag dat Amrabat in Spanje blijft. Wachten tot juni met het nemen van een beslissing is echter geen optie, gezien de afspraken over deadlines. Volgens Diario Sur is Málaga er met de aanvaller zelf wel uit, maar moet het nu nog van een akkoord komen met Galatasaray. Málaga kan namelijk niet het volle pond betalen voor Amrabat: 3,5 miljoen euro.

voetbalzone

Los Boquerones hebben Galatasaray reeds laten weten dat zij gebruik willen maken van de optie tot koop, die men heeft op Amrabat. De ex-aanvaller van Almere City FC, VVV-Venlo en PSV speelde inmiddels 42 wedstrijden in de Primera División en is een versterking gebleken. Toch is Málaga niet bij machte de volle 3,5 miljoen euro ophoesten en daarom slaat de club aan het onderhandelen met de Turken. Er wordt gezocht naar een financiële formule die ook Galatasaray gelukkig zou kunnen maken.

Diario Sur weet dat betalen in termijnen een mogelijkheid zou zijn. In juli neemt Málaga deel aan een vriendschappelijk toernooi in het Amerikaanse Dallas, maar het geld dat daarmee verdiend wordt is nu nog niet binnen. De optie tot koop moet uiterlijk 30 april (vandaag) geactiveerd worden, anders gaat Galatasaray ook luisteren naar wat andere clubs te bieden hebben voor de 28-jarige Amrabat. Haast is dus geboden: mogelijk komt er in de avonduren nog een akkoord.

Bezig met laden …